Zahvaljujući blagoj Klimi mogućnost je bavljenja sportom tokom cijele godine.
U uvalama Čikat i Sunčana Uvala u Malom Lošinju postoji mogućnost bavljenja svim vrstama sportova na vodi, jedrenje na dasci, jet-ski, skijanje na vodi, ronjenje…

TENIS

Osim rekreativnog bavljenja tenisom, za početnike su organizirane škole tenisa, a od 1994. godine održava se i tradicionalni turnir “Lošinjska rivijera”, tokom mjeseca lipnja i srpnja.
Teniski tereni se u Malom Lošinju – Uvala Čikat – u blizini hotela “Bellevue” (5 zemljanih terena) i Sunčanoj Uvali – u blizini hotela “Aurora” (10 zemljanih terena)
Veli Lošinj – u blizini hotela “Punta” (13 zemljanih terena)

JEDRENJE

Jedan od izvornih sportova, zahvaljujući dugogodišnjoj pomorskoj tradiciji i okrenutosti otočana prema moru. Tako se već dugi niz godina održava “Lošinjska regata”, prvog vikenda u mjesecu kolovozu, na kojoj mogu nastupiti svi oni koji posjeduju jedrlicu.

SPORTSKI RIBOLOV

Mali Lošinj je postao poznat u svjetskim okvirima, po tradiconalnom novogodišnjem kupu u podvodnom ribolovu, koji održava 40-tu godinu za redom, a i prvo svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je u Malom Lošinju 1957. godine.

Osim navedenih, postoje brojne mogućnosti bavljenja ostalim vidovima sporta, a na raspolaganju Vam stoje brojna košarkaška i nogometna igrališta, sportska dvorana, fitness centri, biciklističke i trim-staze, zračna luka (panoramski letovi, padobranstvo)…

PJEŠAČKE STAZE

Lungomare staze, prate obalu otoka, prolazeći brojnim uvalama i uvalicama, kroz stoljetnu borovu šumu. Osim predjelom Čikat, staza lungomare prolazi i predjelom Sunčane uvale, koja je naziv dobila po svojim prirodnim obilježjima, skamenim pločama na plaži i kristalno bistrim morem.

S druge strane otoka lungomare staza povezuje Mali Lošinj sa Velim Lošinjem, a od posebnog je znajčaja Uvala Rovenska.
Lagane pješačke staze, presjecaju divnu unutrašnjost otoka. Pažnju posebno privlače staze koje kreću od crkve Sv. Nikole, počeci nastanka Velog Lošinja, prolazeći kroz maslinike i borovu šumu.
Teže pješačke staze, namijenjene su planinarima, zbog čega uključuju i strmije dijelove, a djelomično mogu biti i na teže prohodnom terenu. Atraktivnost staza je netaknuta priroda i brojni vidikovci, koji pružaju veličanstven pogled na arhipelag. Posebno treba izdvojiti vidikovac ispod crkve Sv. Ivana.

Lubenice

PLANINARSKA TRANSVERZALA
“OSORŠĆICA” – NEREZINE

Proteže se uzduž sjevernog dijela otoka Lošinja u dužini od 10-tak kilometara sa najvišim vrhom Televrinom (588 m). Na vrh se može krenuti iz dva pravca Osora i Nerezina. Na kraju puta očekuje Vas predivni pogled sa vrha Osoršćice na cijeli lošinjski arhipelag, obale Istre, Velebita, a pogled seže čak do Gorskog kotara, Triglava i otoka Raba, Paga i Silbe.

IZLETI

Brojne uvale, uvalice i drage pružaju neograničene mogućnosti jednodnevnih izleta barkom.
Najatraktivniji su izleti na otoke lošinjskog arhipelaga, Unije, Susak, Ilovik, ali i na susjedne otoke Silbu i Rab, a za mnogobrojne ljubitelje mora i podmorja organiziraju se ribarski i ronilački izleti, za koje Vam na raspolaganju stoje mnogobrojni izletnički brodovi.