Zdravstveni turizam


Lošinjski turistički djelatnici s pravom ulaze prepuni optimizma u 2012. godinu. Iza nas su rezultati 2011. sa 2,2 milijuna ostvarenih nocenja i preko 285.000 ostvarenih dolazaka na području lošinjskog arhipelaga, sa povećanjem od 8 % u odnosu na 2010 godinu.

Godina u kojoj je Lošinj među prvima u Hrvatskoj ugostio tajne kupce u destinaciji, proveo veliki broj aktivnosti u destinacijskom menadžmentu, edukacijama, kvaliteti ljudskih potencijala, kvaliteti usluge. Naglašena je važnost internet promociji, komunikacijskim kanalima, međusobnoj komunikaciji između javnog i privatnog partnerstva u destinaciji, a jednako tako i sa medijima, partnerima i gostima. Zrak i more prve kvalitete, bioraznolikost, 220 km šetnica na 5 otoka, borova šuma, aromaterapija na otvorenom, autohtoni gastro specijaliteti, sportske mogućnosti, beskrajno prekrasna mala mjesta, otoci, uvale i vidikovci izdiže Lošinj kao posebno zanimljivu destinaciju prekrasnih ljudi i ljubaznih domaćina.

Ulazimo u 2012. godinu prepunu nepredvidljivosti, neizvjesnosti i izazova. Takav osjećaj stvara dobru radnu atmosferu, podiže želju za novim rezultatima i kvalitetom, jer znamo da samo dobar omjer usluge i kvalitete može današnjeg modernog gosta zadovoljiti, potrebno ga je oduševiti, ispuniti njegova očekivanja. Slavimo 125 godina od osnivanja turističkog ureda u Malom Lošinju, te 120 godina zdravstvenog turizma, kada su Mali i Veli Lošinj proglašeni klimatskim lječilištem. Upravo na tom tragu i danas želimo razvijati cjelogodišnji turizam na Lošinju, osmišljavamo cjelogodišnje turističke doživljaje, dok se istovremeno ulaže u razvojne infrastrukturne projekte. Grad uređuje rivu Priko, te Jadranka hoteli – Hotel vitality Punta**** u Velom Lošinju, kao dvije najvece investicije ove godine. Kruna projekata je prezentacija projekta Održivog razvoja turizma, koju očekujemo od Instituta za turizam u mjesecu ožujku, čime ćemo potvrditi da Lošinj gradimo kao destinaciju modernog održivog turizma i za slijedeće generacije.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

© Copyright by Laura / Design by WellMades
x-teens.org